«علي کاظمي» با بيان اينکه اين بنا يکي از عظيمترين بناي خشتي کشور است که در 3 کيلومتري اسفراين واقع شده، افزود: شهر تاريخي اسفراين 130 هکتار وسعت داشته که بيش از 5 هکتار آن مربوط به ارگ است و بقيه شهر به صورت متروک درآمده است.
وي با اشاره به اينکه تا پايان دوره صفويه نيز در اين شهر استقرار انساني بوده، تصريح کرد: اين شهر تاريخي و ارگ موجود در آن علاوه بر ارزش و داشتههاي مهم تاريخي، از نظر فرهنگي نيز بسيار با اهميت است که پيشنهاد ميشود در تدوين پرونده ثبت جهاني اين اثر تاريخي، به منظر فرهنگي آن نيز توجه شود تا با عنوان منظر تاريخي فرهنگي به ثبت جهاني برسد.
اين مقام مسوول يادآور شد: اقدامات مرمتي و کاوش در اين شهر تاريخي در حال انجام است که نتايج علمي در حوزههاي پژوهش و مطالعات درباره شهر بلقيس و ارگ خشتي در سفر معاون ميراث فرهنگي کشور، به منظور بررسي ارائه خواهد شد.
اين شهر که روزگاري در حاشيه جاده ابريشم قرار داشته است، جزو عظيمترين ميراثهاي خشتي ايران پس از ارگ بم است که تا کنون در راستاي معرفي آن به خوبي اقدام نشده است اما در سفر رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالي توجه ويژهاي به اين مساله شد.
122/
انتهای پیام/